Accessibility Tools
Parteneri:
Polonia,
Turcia,
Italia,
Slovenia,
Franța,
România.
Scopul proiectului este cooperarea în domeniul promovării patrimoniului cultural, care include, fără îndoială, bucătăria națională și regională, precum și dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice.
În timpul mobilităților, elevii vor participa la sesiuni de formare gastronomică, desfășurate de profesorii școlii gazdă, care vor aborda bucătăria națională și regională a țării gazdă, dar și alte activități legate de gastronomie, servire la masă, catering, cofetărie, panificație și testarea calității produselor.
O parte dintre ateliere vor fi susținute de bucătari ai restaurantelor locale care colaborează cu școlile, oferindu-le astfel elevilor ocazia de a se familiariza cu mediul real de lucru din domeniul gastronomiei din alte țări.
Prin participarea la proiect, profesorii și elevii vor dobândi cunoștințe și abilități în prepararea mâncărurilor specifice fiecărei țări și regiuni, vor colabora în echipe internaționale și își vor dezvolta competențele soft (precum munca în echipă) și lingvistice (în special în ceea ce privește comunicarea și vocabularul de specialitate).
Rezultatele vor fi obținute, printre altele, prin:
Diseminare proiect DESCĂRCARE.
Site-ul proiectului poate fi accesat aici.